Navigatie

 

DE PERFECTE ICINGwaar je niet je tanden op kapot bijt ! :))

Royal icing:

500 gram gezeefde suikerbakkerspoeder https://www.koekdesign.nl/a-54029418/ingredienten/funcakes-suikerbakkerspoeder-900g/

30 gram merinque poeder https://www.koekdesign.nl/a-55430695/bake-delicious/meringue-poeder-100-gr/

mespuntje wijnsteenzuur https://www.koekdesign.nl/a-52553916/ingredienten/funcakes-cream-of-tartar-wijnsteen-80-gram/

water

 

Sweet glaze icing

500 gram gezeefde suikerbakkerspoeder https://www.koekdesign.nl/a-54029418/ingredienten/funcakes-suikerbakkerspoeder-900g/

60 ml LIGHT corn syrup https://www.koekdesign.nl/a-56452772/ingredienten/karo-light-corn-syrup-mais-siroop-473ml/

1 theelepel witte kleur gel  https://www.koekdesign.nl/a-57161386/progel/wilton-icing-color-white-white/

Evt een halve kleine theelepel vanille extract of welke smaak je zelf lekker vind :) ik vind lor ann het fijnst hiervoor https://www.koekdesign.nl/a-54647549/ingredienten/lorann-super-strength-flavor-almond-3-7ml/ ( deze zijn zeer geconcentreerd, dus begin zuinig !!) bij gewone extracten kun je een volle theelepel toevoegen.

water 

HOE DAN ?

Royal Icing

  1. Mix ( met de vlinder-haak ) de gezeefde suikerbakkerspoeder samen met. de gezeefde merinque en wijnsteen zuur en voeg water toe tot je een dikke tandpast substantie krijgt ( blijf mixen tot deze mooi wit is )

  2. Doe de icing in een bakje wat je af kunt dekken en maak de mixkom zuiver .

Glans icing 

  1. mix alles circa 2-3 minuten op middel speed ( het moet een honing substantie worden ) en stop halverwegen even om de losse poeder alsnog met een spatel van de kant los te maken zodat deze zich kan vermengen !

  1. voeg de royal icing toe en mix deze door de glans icing.

  2. mix op lage snelheid voor 30 seconden ook even met de spatel de zijkant weer vermengen met de inhoud van de mix kom.

  3. mix alles dan nog 1 minuutje op lage snelheid, en tadaaaa je hebt een heerlijke icing die lekker zacht blijft en mooi glanst, en waar je niet je tanden op kapot bijt !

  4. Doe alles in een lucht dichte bak dek de icing af met plastick folie ( druk deze op de icing alvorens je de bak sluit )

  5. Deze icing blijft net zolang goed in de koelkast als de tht van je merinque poeder ( en dat is dus lang !) 

  6. Deze icing is zowel te gebruiken in dikke substantie voor bloemen en decoratie, alswel in middel en dunne substantie voor in en outline icing :)       
  7.   Maaaaarrrrrr......Ik vind zelf de kant en klare icing van Funcakes ook erg goed !   ( vooral als je haast hebt :) https://www.koekdesign.nl/a-55500372/ingredienten/funcakes-mix-voor-royal-icing-900g/
© 2018 - 2019 Koekdesign | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel